Kocaeli Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Kocaeli Şehir Tiyatroları Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende “uzun metraj belgesel”, “kısa film”, “animasyon” ve “öğrenci filmleri” ile “en iyi kadın oyuncu” ve “en iyi erkek oyuncu” kategorilerinde ödüller sahiplerine verildi.
Etkinlik, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçıların, kırkyama, deri, folklorik bez bebek, çömlekçilik, tezhip-minyatür, ebru, hüsnühat, naht, filografi, Kandıra bezi, cam, Hereke halısı eserlerinin yer aldığı serginin fuayede gezilmesiyle başladı.
Gecede, Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası konseri ile Türkan Kandıralı klarnet taksiminin ardından ödül törenine geçildi.
Açılış konuşmasını yapan Azer Şelte, “Burada tiyatro kurulduktan 2 yıl sonra büyük bir deprem yaşandı ve biz yıkıntıların arasından çıkıp devam ettik. Sanattan hayat değil hayattan sanat çıkardık. Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalimize destek olan ve gelen herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu.
Filmler seyirciyle buluşurken, 4 ana kategoride ödüller sahiplerini buldu.
En iyi kısa film kategorisinde yönetmenliğini Ali Rıza Bayazıt’ın yaptığı “Temaül”, en iyi öğrenci film kategorisinde Can Baran’ın yönetmenliğini yaptığı “Apartman Boşluğu”, en iyi animasyon kategorisinde yönetmenliğini Selçuk Ören’in yaptığı “Labirent” isimli film birinci oldu.
Festivalde, uzun metraj yılın kadın oyuncu ödülü Hazar Ergüçlü’ye, uzun metraj yılın erkek oyuncu ödülü Barış Falay’a, kısa film dalı en iyi kadın oyuncu ödülü Güliz Gençoğlu’na, kısa film dalı en iyi erkek oyuncu ödülü Ahmet Kaynak’a verildi.
En iyi uzun metraj belgesel kategorisinde yönetmen Fırat Özler’in ‘Kavur’ ile yönetmen Önder Esmer’in ‘Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri’ filmi birinciliği paylaştı.
Türkiye’de bir ilk olarak Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla en iyi öğrenci filmleri kategorisinin sonuçları belirlendi.
Aydın Sigalı’ya “Sanata Emek” ödülü, Nazlı Tosunoğlu ile Bülent Emin Yarar’a “Sinema Emek” ödülü, Gökhan Mete ve Ayşe Kökçü’ye “Yaşam Boyu Onur” ödülü verildi. “Uzun Metraj Yılın Kadın Oyuncusu” ödülünün sahibi Hazar Ergüçlü, “Uzun Metraj Yılın Erkek Oyuncusu” ödülünün sahibi ise Barış Falay oldu. Ahmet Kaynak’a “Kısa Film Dalı En İyi Erkek” ödülü, Güliz Gençoğlu’na da “Kısa Film Dalı En İyi Kadın Oyuncu” ödülü verildi.
Sinema Emek Ödülü’ne layık görülen Bülent Emin Yarar, “Bu yıl Kocaeli Film Festivali’nin 2.si yapılıyor. Daha nice seneler yapılmalı. Kocaeli gibi her geçen gün büyüyen bir yerde böyle bir festivalin yapılması çok önemli. Kocaeli beni her geldiğimde etkileyen bir yer. Sanat korkulacak bir şey değil. Sistemlerin zaman zaman tedaviye ihtiyacı olan yerleri olur. Sanat işte o pansuman.”
Kocaeli Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu