Anasayfa HaberlerFilm Haberleri MUBI’nin Haziran Takvimi Açıklandı

MUBI’nin Haziran Takvimi Açıklandı

Yazar: Oğuzhan Güre

MUBI’nin Haziran Takvimi Açıklandı

Ömer Kavur toplu gösteriminden Ali Kemal Çınar’ın son filmi GECEDEN ÖNCE’ye, Mia Hansen-Løve ve Léa Seydoux iş birliği GÜZEL BİR SABAH’tan Vicky Krieps’e Cannes’da ödül kazandıran KORSAJ’a uzanan zengin bir seçki, haziran ayında MUBI’de.

Haziran ayının dikkat çeken yapımları arasında Léa Seydoux’nun etkileyici performansıyla göz doldurduğu ve Cannes Europa Cinemas En İyi Avrupa Filmi ödülünü kazanan GÜZEL BİR SABAH, ilk kez bir dijital platformda sinemaseverlerle buluşacak olan Ali Kemal Çınar imzalı GECEDEN ÖNCE, Ömer Kavur’un unutulmaz yapımlarından ANAYURT OTELİ, YUSUF İLE KENAN ve KIRIK BİR AŞK HİKAYESİ yer alıyor. “Onurlu ve Önyargısız” seçkisindeyse LGBTQ+ bireylerin ebeveynlerinin deneyimlerini anlatan Can Candan imzalı BENİM ÇOCUĞUM öne çıkıyor.

GÜZEL BİR SABAH / UN BEAU MATIN
(Mia Hansen-Løve, 2022)

Mia Hansen-Løve’nin yaz aylarının ışığıyla bezeli hikayesi GÜZEL BİR SABAH, Léa Seydoux’nun başarılı performansıyla hafızalarda yer ediyor. Yönetmenin kendi babasının hastalık sürecinden esinlenerek çektiği film, nörolojik bir hastalıktan mustarip babasıyla ilgilenirken eski bir arkadaşıyla yakınlaşan bir kadının hikayesini, hem gerçekçi hem de duygusal bir anlatıyla ekrana taşıyor. 2022’de Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde prömiyerini yapan film, Europa Cinemas En İyi Avrupa Filmi ödülünü kazandı.

KORSAJ / CORSAGE
(Marie Kreutzer, 2022)

Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth’in portresi, dönem hikayelerine sıra dışı bir yorum getiriyor. Özel yapım korseleriyle nam salan ve Sisi lakabıyla tanınan bu tarihi figür, Marie Kreutzer’in usta işi yönetmenliğiyle bambaşka bir çehre kazanıyor. Phantom Thread ve Bergman Adası gibi filmlerle dünya çapında üne kavuşan Vicky Krieps’in güçlü performansıyla öne çıkan KORSAJ, Oscar yarışında Avusturya’yı temsil etmiş ve Cannes’da yıldız oyuncuya ödül kazandırmıştı.

GECEDEN ÖNCE
(Ali Kemal Çınar, 2021)

Kendine has mizahı ve geleneksel kalıpları kıran absürd ve ironik anlatımıyla dikkat çeken yönetmen Ali Kemal Çınar, daha önce bir toplu gösterimle MUBI izleyicileriyle buluşmuştu. Yönetmenin Erhan Sunar’ın romanından uyarladığı yeni filmi, 41. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümündeki gösteriminin ardından ilk kez bir dijital platformda yer alacak. GECEDEN ÖNCE, olağanüstü hal koşullarında yaşayan, hemen yanı başlarındaki çatışmaların sesleri iç dünyalarında yankılanan bir ailenin üç ferdini anlatıyor. Gulbîn, ressam James McNeill Whistler’ın izlerini takip ediyor. Anne, evlerini çatışma gürültüsünden uzak tutmaya uğraşıyor. Baba da geçmişi fotoğraflarla canlandırmaya çalışıyor.

ANAYURT OTELİ
(Ömer Kavur, 1987)

Ömer Kavur tarafından Yusuf Atılgan’ın aynı adlı romanından uyarlanan ANAYURT OTELİ, insan psikolojisini derinlemesine ele alışıyla sinemamızın en önemli eserlerinden biri. Ömer Kavur filmi şöyle tarif ediyor: “Ben istedim ki hikayeyi günümüze taşıyayım. Ve üç darbe görmüş bu ülkede yaşayan, iletişim kuramayan bir adamı anlatayım. İletişim sıkıntısı içinde olan, yalnızlık çeken ve tek isteği belki bir insan sıcaklığı olan o adamın, o yalnızlığını verebilmek…” Haziran ve temmuz ayları boyunca Ömer Kavur’un 5 filminin sıra sıra gösterime gireceği seçkide bu ay ANAYURT OTELİ’nin dışında YUSUF İLE KENAN ve KIRIK BİR AŞK HİKAYESİ de yer alacak.

BENİM ÇOCUĞUM
(Can Candan, 2012)

Ülkemizde belgesel sinemaya büyük katkılar sunan Can Candan imzalı BENİM ÇOCUĞUM, Türkiye’deki LGBTQ+ bireylerin ebeveynlerinin hikayelerini anlatıyor. “Çocuğunuz size eşcinsel, biseksüel veya trans olduğunu açıklarsa ne olur?” sorusuna odaklanan belgesel, izleyiciyi İstanbul’da 5 farklı eve konuk ediyor. Aktardığı tanıklıklarla tarihe önemli bir kayıt düşen BENİM ÇOCUĞUM, MUBI’de izleyici karşısına çıkacak.

MUBI Haziran Ayı Programı

1 Haziran Son İmparator / The Last Emperor (Bernardo Bertolucci, 1959)

2 Haziran – ’93 Yazı / Estiu 1993 (Carla Simón, 2017)

3 Haziran – Parazit / Gisaengchoong (Bong Joon Ho, 2019)

4 Haziran – Bir Annenin Sonatı (Fehmi Öztürk, 2020)

5 Haziran – Savaştan Sonra / Mudbound (De Rees, 2017)

6 Haziran – Ava (Léa Mysius, 2017)

7 Haziran – Yusuf ile Kenan (Ömer Kavur, 1979)

8 Haziran – Barbara (Christian Petzold, 2012)

9 Haziran – Geceden Önce (Ali Kemal Çınar, 2021)

10 Haziran – Korsaj / Corsage (Marie Kreutzer, 2022)

11 Haziran – Paterson (Jim Jarmusch, 2016)

12 Haziran – Ludwig (Luchino Visconti, 1973)

13 Haziran – Yaman Tilki / Fantastic Mr. Fox (Wes Anderson, 2009)

14 Haziran – Günlerden Bir Gün / A Day in a Life (Jonathan Velasquez, Larry Clark, 2020)

15 Haziran – Mekanlar ve Yüzler / Visages Villages (Agnès Varda, JR, 2017)

16 Haziran – Güzel Bir Sabah / Un Beau Matin (Mia Hansen-Løve, 2022)

17 Haziran – Kayıp Kız / Gone Girl (David Fincher, 2014)

18 Haziran – Kırık Bir Aşk Hikayesi (Ömer Kavur, 1981)

19 Haziran – Ciro ve Ben / Ciro & Yo (Miguel Salazar, 2018)

20 Haziran – Müstakbel Suçlar / Crimes of the Future (David Cronenberg, 1970)

21 Haziran – Sefer Tası / Dabba (Ritesh Batra, 2013)

22 Haziran – İkimiz / Deux (Filippo Meneghetti, 2019)

23 Haziran – Yeşil Şövalye / The Green Knight (David Lowery, 2021)

24 Haziran – Körkütük / Druk (Thomas Vinterberg, 2020)

25 Haziran – Benim Çocuğum (Can Candan, 2012)

26 Haziran – Uluma / Howl (Jeffrey Friedman, Rob Epstein, 2010)

27 Haziran – Amatör / Amator (Krzysztof Kieślowski, 1979)

28 Haziran – Selvi Boylum Al Yazmalım (Atıf Yılmaz, 1977)

29 Haziran – Kız Arkadaşımın Kız Arkadaşı / La Amiga De Mi Amiga (Zaida Carmona, 2022)

30 Haziran – Anayurt Oteli (Ömer Kavur, 1987)

MUBI’nin Haziran Takvimi Açıklandı

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yorum Yap

Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Bu internet sitesini kullanarak bu çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Kabul Et Daha Fazlası...